Children

Tandheelkundig Centrum Frederikstraat besteedt veel aandacht aan de verzorging en behandeling van kinderen

Bijzondere affiniteit met kindertandheelkunde

Voor kinderen is het belangrijk dat ze stapsgewijs aan tandheelkundige behandelingen kunnen wennen. Het winnen van vertrouwen speelt daarom een belangrijke rol. Wij richten ons op zowel preventieve als herstellende behandelingen.

Fluoride advies
Fluoride is een natuurlijke stof die tanden en kiezen minder kwetsbaar maakt. Door de juiste hoeveelheid te gebruiken helpt fluoride gaatjes in tanden en kiezen te voorkomen. Daarom is het belangrijk dagelijks een fluoridetandpasta te gebruiken.

Het fluorideadvies, dat eind 1998 door het Ivoren Kruis is vastgesteld, luidt:

  • 0 en 1 jaar: vanaf het doorbreken van de eerste tandjes: eenmaal per dag poetsen met fluoridepeutertandpasta;
  • 2, 3 en 4 jaar: tweemaal per dag poetsen met fluoridepeutertandpasta;
  • 5 jaar en ouder: tweemaal per dag poetsen met fluoridetandpasta:
  • Voor alle leeftijden: alle andere vormen van fluoridegebruik in overleg met de tandarts

Gewoon Gaaf

Als ouder/verzorger kunt u samen met uw kind veel doen om gaatjes in de mond te voorkomen. Om u hierbij te helpen, maken wij gebruik van Gewoon Gaaf. Dit is een preventiemethode van het Ivoren Kruis, die helpt bij het opgroeien met een gezonde mond. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Gewoon Gaaf tot 70% minder gaatjes bij kinderen kan leiden.

Gewoon Gaaf start vanaf de doorbraak van het eerste tandje en loopt door tot uw kind 18 jaar is. Aan de hand van het gebit en de leeftijd van uw kind stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Ook adviseren wij op basis daarvan wanneer u met uw kind naar de praktijk komt. Dat kan vaker zijn dan de halfjaarlijkse controle. Bij Gewoon Gaaf wordt de nadruk gelegd op goede verzorging door ouder en kind.

Behandelingen voor kinderen

Alle behandelingen (behalve orthodontie) onder de 18 worden vergoed vanuit de basisverzekering.

Children's oral hygiene

Het glazuur is nog niet uitgehard, daarom zijn kinderen gevoeliger voor gaatjes en tanderosie dan volwassenen. Wij raden samen met het Ivoren Kruis aan om vanaf de doorbraak van het eerste tandje regelmatig de tandarts te bezoeken. Die controleert de mondgezondheid en geeft waar nodig advies over de mondhygiëne.

Gewoon Gaaf

Is een preventiemethode van het Ivoren Kruis, die helpt bij het opgroeien met een gezonde mond. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat Gewoon Gaaf tot 70% minder gaatjes bij kinderen kan leiden.

Sealen

Gaatjes kunnen voorkomen worden door het sealen van de kiezen. De tandarts bedekt de groeven met een dun laagje kunsthars of fluoridehoudend cement, zodat zich geen vuil kan ophopen in de groeven en de kans op gaatjes afneemt.

De behandeling is pijnloos.

“Clear and friendly communication with front desk. The staff were helpfull, even went out of the way to help me.”

Sara T.

Patiënt

Registration

Our practice is open to new patients. You are most welcome.
Fill in the registration form or contact us directly!

en_USEnglish