facings

Facings bij Tandheelkundig Centrum Frederikstraat

Wilt u uw gebit mooier maken en/of herstellen? Het plaatsen van een facing of meerdere facings is dan een oplossing en valt onder een cosmetische of esthetische behandeling.

Wanneer heeft u een facing nodig?

Zodra u:

 • een spleetje tussen uw tanden wilt laten opvullen;
 • een afgebroken hoekje gerepareerd wilt hebben;
 • verkleurde tand(en) weer wit wilt hebben en/of;
 • een scheve tand(en) wilt verbergen.

Wat is een facing?

Een facing is een dun schildje dat over uw tand geplaatst wordt. Deze behandeling is er om uw gebit mooier te maken en/of om te herstellen. Facings kunnen een onderdeel zijn van een persoonlijk behandelplan om u (weer) een stralende lach te geven.

Welke soorten facings zijn er?

Er zijn twee soorten facings, van composiet en porselein. Het grote verschil vooral zit in de prijs-kwaliteitverhouding: porselein is een kwalitatief sterker materiaal dan composiet. Porselein verkleurt niet en oogt natuurlijker dan composiet. Composiet is goedkoper.

 • Composiet facings worden door uw tandarts gemaakt uit kunsthars en direct geplaatst op de gewenste tand(en). Dit kan in één behandeling gebeuren.
 • Porseleinen facings worden op maat gemaakt in ons tandtechnisch laboratorium. Hier zijn minstens twee tandartsbezoeken voor nodig.

In onze tandartsenpraktijk zorgen wij ervoor dat wij, in overleg met u, de beste keuze maken voor uw gebit. 

Wat zijn de voordelen van composiet facings?

 • Hoge kwaliteit
 • Binnen één dag aangebracht
 • Uw wens staat centraal
 • Kleur bepaalt u samen met de tandarts
 • Goedkoper dan porseleinen facings
 • Tijdens één behandeling geplaatst

Wat zijn de voordelen van porseleinen facings?

 • Duurzaam materiaal
 • Natuurlijk resultaat
 • Uw wens staat centraal
 • Facings verkleuren niet
 • Kleur bepaalt u samen met de tandarts
 • Lange(re) levensduur

Wat zijn de kosten van composiet- of porseleinen facings?

Kosten voor composiet of porseleinen facings zijn afhankelijk van het materiaal waarvan ze worden gemaakt en het aantal facings dat wordt geplaatst. U kunt bijvoorbeeld een facing laten plaatsen op één tand, maar ook op enkele tanden of op al uw tanden en kiezen. Porseleinen facings zijn duurder dan facings van composiet. Na een consult maken wij voor u een persoonlijk behandelplan inclusief begroting. U kunt er dan nog rustig (thuis) over nadenken.

 

Veelgestelde vragen facings

Wanneer zijn facings mogelijk?

Facings kan iedereen in principe geplaatst krijgen. Het is echter wel belangrijk dat uw mondhygiëne in orde is en dat uw tandvlees tevens in goede gezondheid is. Indien dit laatste niet het geval is, bespreken we met u eerst hoe wij u hierbij kunnen helpen.

 

Worden facings vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Een vergoeding voor facings is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Wij adviseren u dan ook om voorafgaand aan een eventuele behandeling eerst contact op te nemen met uw verzekeraar, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

Hoe lang gaan facings mee?

Porseleinen facings gaan langer mee dan die van composiet. Over het algemeen gaan facings zo’n vijf tot tien jaar mee. Porseleinen facings gaan vaak langer dan tien jaar mee, soms zelfs langer dan vijfentwintig jaar. Echter, de levensduur van een facing is afhankelijk van uw mondhygiëne, leefstijl en gewoonten. Door tandenknarsen en nagelbijten kunnen facings bijvoorbeeld sneller slijten. Composiet facings verkleuren ook eerder wanneer u rookt en/of als in uw voedingspatroon producten zitten met veel kleurstoffen, zoals: koffie en rode wijn.

 

Wat mag ik verwachten na de behandeling?

Facings voelen aan als uw eigen natuurlijke tanden, maar u zult merken dat u na de behandeling er wel aan moet wennen. Als de vorm van uw tanden bijvoorbeeld is veranderd, kan het in het begin lastig zijn om bepaalde klanken te maken. Facings hebben verder geen speciaal onderhoud nodig. Ze worden onderdeel van uw dagelijkse mondhygiëne routine: u poetst en flost facings net zoals uw natuurlijke tanden. Composiet facings kunnen, afhankelijk van uw leefstijl en gewoonten, binnen één tot twee jaar verkleuren.

Facings gaan ongeveer vijf tot tien jaar mee.

 

Opening hours

Monday untill Thursday:
8:00 uur tot 17:00 uur

Friday:
8:00 uur tot 16:30 uur

Zaterdag:
Op afspraak (alleen bij de mondhygiëniste).

 

Afspraak maken voor facings?

Vul het onderstaande vragenformulier in en wij bellen u z.s.m. op, voor het inplannen van een afspraak. 

“Great for everyone”

“Clear and friendly communication with front desk. The staff were helpfull, even went out of the way to help me.”

Sara T.

“Uitstekend” 

Professional, communicates well, works neatly, no pain, well-regulated. All in all, an excellent practice."


David M.

“Great”

Geweldige tandarts. Neemt de tijd voor zijn patiënten. Stap voor stap duidelijk uitleggen wat hij gaat doen doen hoe.”

Naoufal A.

“Fijne ervaring”

Very nice first experience with this dentist. They ask for your consent before doing anything."
 

Stijn H.

Afspraak maken voor facings

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor u? U bent van harte welkom bij Tandartspraktijk Frederikstraat. Maak met ons een afspraak voor een consult. Wij bespreken vooraf graag de mogelijkheden met u en maken een persoonlijk behandelplan inclusief begroting. Wilt u eerst meer informatie of een persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op via 070 – 34 63 488 of info@tcfrederikstraat.nl.

en_USEnglish